2 Ekim 2008 Perşembe

Sanal Gerçekliğe Giriş




UI Engineering notlarını okurken girdi aracı olarak veri eldivenlerinin kullanılmaya çalışıldığını gördüm. Herzamanki gibi bir umut bende inceleyeyim diyerek bir veri eldiveni(ing. data glove) aldım. 2002-2005 yılları arasında parlayan bir konu olmasına rağmen son yıllarda araştırmaların dibe vurduğu, üretici firmaların bir bir iflas ettiği bu cihazı incelemek ne kadar mantıklı bilemiyorum ama kullanması hoş bir duygu. Kendi yanında gelen api'de oldukça çok hata var birkaç unoffical api buldum, C++'la yazılmış birkaç filtreleyicinin ardından ortaya birşeyler çıkmaya başladı. İşimi en çok rahatlatanda hazır C# ile implement edilmiş OSC Framework olmasıydı. Uygulama kısmına geldiğimizde XUI arabirimi henüz teoride olduğundan klasik 3D GUI çözümü olarak GoogleMaps üzerinde bir deneme yaptım.
Birde video çektim ama sanırım kameranın pozisyonunu tam ayarlayamamışım :) Birde örneklem hızını teknik nedenlerden dolayı 15 fps yapmak zorunda kaldığımdan ötürü görüntü atlayarak geliyor. Her neyse amaç böyle uygulamalar da yapılıyor demekti +UI mühendisleri için de vizyon taşıyan bir anlam ifade eder sanırım.



















This video content presented here requires a more recent version of the Adobe Flash Player. If you are you using a browser with JavaScript disabled please enable it now. Otherwise, please update your version of the free Flash Player by downloading here.